diumenge, 11 de maig del 2014

València - Pilar Litrán

València és la capital i la localitat més poblada del País Valencià, amb un total de 792.303 habitants (dades del 2013).













La ciutat de València forma part d’una metropoli, és a dir, València és una gran ciutat envoltada de ciutats petites i mitjanes. La capital és el nucli central i s’especialitza bàsicament en activitats que pertanyen al sector terciari.

 En l'actualitat, València té, fonamentalment, una funció administrativa i de serveis. La majoria de la població treballa en el sector dels serveis (73,2% del total). Tenen un gran pes les activitats de demanda final, el comerç detallista i majorista, i també els serveis especialitzats a empreses i d'activitats professionals.

 Malgrat el gran percentatge de persones que treballen al sector dels serveis, la ciutat també té una funció industrial important. Un 14,2% de la població treballa a petites i mitjanes empreses. Destaquen les que estan relacionades amb els sectors de paper i arts gràfiques, de fusta i mobles, de productes metàl·lics i de calçat i confecció.

Els fluxos del sistema urbà de València, és a dir, els llocs on trobem l’activitats cultural, turísitca, etc, són per exemple el Palau de Congressos i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 El Palau de Congressos és un edifici multi-funcional on es poden celebrar tot tipus d’events, especialment grans congressos i conferències de caràcter nacional i internacional (activitats relacionades amb la política, l’administració, etc).


 En canvi, la Ciutat de les Arts i les Ciències és un complex arquitectònic, cultural i d’entreteniment. És el lloc més freqüentat pels turistes de la ciutat de València. Allà podem trobar un planetàrium, un museu de ciència, un aquàrium, etc.

També trobem molts parcs i jardins, per exemple el Jardí Botànic, el Parc de l'Oest, els Jardins del Real o de Vivers i el Jardí del Túria. Malgrat el gran nombre de jardins, València té una de les tases més baixes del país de superfície verda.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada