dilluns, 7 d’abril del 2014

Milán. Ana Gamez



Milàn és la ciutat principal del nord d'Itàlia. Està situada a la plana de la Llombardia, una de les regions italianes més desenvolupades.És la segona ciutat més poblada d'Itàlia després de Romaal municipi hi viuen 1,3 milions d'habitants, però l'àrea urbana compta al voltant dels set milions i és així la primera en Itàlia. Milà és la capital de la regió llombarda i de la província homònima. Alguns la defineixen també com la capital econòmica d'Itàlia; pel que fa al món de la moda, per exemple, Milà és una de les grans capitals europees juntament amb París.  






El concepte urbanístic de Milán representa els canvis demogràfics,econòmics i geogràfics que ha patit la ciutat italiana. Aquest fenomen pel qual les ciutats creixen d'una manera accelerada, ha provocat que Milán sigui la major ciutat d'Itàlia i la segona ciutat italiana per població.















Milán és un important centre comercial i industrial a nivell internacional, a més de ser el districte econòmic i capital financera d'Itàlia pels serveis terciaris, les finances, la moda, la editoría i la indústria. És a més seu de la Borsa de Milà, gestionada per la Borsa Italiana, un dels més importants centres financers d'Europa i és de gran atracció per les seus administratives de desenes de multinacionals. És un dels majors centres universitaris, editorials i televisius d'Europa. És seu de la Fira de Milà amb la major superfície expositiva de la Unió Europea. Milà té una de les xarxes de transport públic més importants d'Itàlia amb quatre línies de metro i unes 121 línies d'autobusos i tramvies. S'hi troben també els gratacels més alts d'Itàlia: la Torre Garibaldi i el Palazzo Lombardia.

Milà va anar consolidant-se com un centre econòmic de primer nivell incorporant una poderosa indústria en la qual destaquen sectors molt sofisticats (com la moda o les editorials). Actualment Milà és un dels principals nodes financers d'Europa (compte amb la principal borsa de valors italiana, el que la converteix en la "capital financera" del país). A més, aquesta base li ha servit per atreure les seus administratives de moltes empreses multinacionals, per comptar amb una extraordinària oferta universitària i per esdevenir una de les ciutats líders del continent.









El barris principals que es troben a la zona 1 de Milán comprenen la totalitat del centre històric de la ciutat, els seus carrers principals i les places, així com el barris confrontats de Brera,Porta Tenaglia,Porta Sempione,Guastalla,Conca del Naviglio,Cant'Ambrogio,Sant'Agostino,Porta Ticinese,Magenta,Quadrilatero i Monforte.Tot i que, no menys important,té 8 zones més dins la ciutat.





Milán compta també amb zones de caràcter purament residencial, on els seus habitants hi viatgen diàriament per motius de treball a una localitat propera.Aquestes zones són les anomenades ciutats dormitori. Aquests espais es solen originar en una zona rural o semi rural.


A Itàlia hi ha un nombre notable d'immigrants, respecte d'altres països, i Milan no es una excepció. Més de la tercera part de la població és immigrant. Segons les estadístiques: el 52% del total dels immigrants residents a Itàlia són europeus, els africans ocupen el 23% i els americans el 8,6%.




VIDEOS:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada