dilluns, 7 d’abril del 2014

Sabadell. Anna Romero


Sabadell és una ciutat catalana, capital de la comarca del Vallès Occidental junt amb Terrassa. És la cinquena de Catalunya, amb 207.338 habitants el 2010. L'existència de nuclis de població en el terme de Sabadell es remunta com a mínim a fa 3.500 anys, com ho demostren troballes arqueològiques a les zones de Can Roqueta i Can Gambús.
Se situa al centre de la comarca del Vallès Occidental, aproximadament a vint quilòmetres de Barcelona. Començant pel nord i en la direcció de les agulles del rellotge, limita amb els municipis de Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès,Sant Quirze del Vallès i Terrassa.
La ciutat ocupa 37,79 km² i té una densitat de població de 5.337,57 hab./km². L'altitud de la ciutat és d'uns 190 metres.[7]




Els serveis que hi ha a Sabadell, entre d'altres són Administració,Economia i empresa, Afectacions a la mobilitat, Allotjaments, Sanitat, Cultura i lleure,Parcs i jardins, Educació, Esports,Mercats, Joventut, Residus, Serveis religiosos, Serveis socials, Arqueologia i Mobilitat i transport. Estàn representats en aquest plànol:



La ciutat va ser pionera en la Revolució Industrial a Catalunya dins el sector tèxtil ia meitat del segle XIX va esdevenir la ciutat llanera més important d'Espanya, rebent així el nom de "la Manchester catalana". La herència tèxtil ha deixat a la ciutat un marcat caràcter industrial. Al llac de les últimes dècades, Sabadell s'ha anat diversificant al voltant del sector dels serveis.



La ciutat està dividida en set districtes. Cada districte compta amb un o més sectors, que al seu mateix temps estàn formats per un o més barris:

Districte 1: 
Sector Centre
Sector Sant Oleguer : Laietana, Sol i Padrís, Avinguda - Eixample.

Districte 2:
Sector Creu Alta : La Creu Alta .
Sector Can Puiggener : Can Puiggener .
Sector Togores .

Districte 3:
Sector Ca n'Oriac, Torreguitart, Torrent del Capellà.
Sector Nord.

Districte 4:
Sector La Concòrdia
Sector Can Rull
Sector Eix Macià
Sector Berard

Districte 5:
Sector Gràcia
Sector Can Feu
Sector Oest 

Districte 6:
Sector La Creu de Barberà
Sector Sud
Sector Sant Pau 

Districte 7:
Sector La Serra: El Poblenou, Torre- Romeu 



La immigració a Sabadell ha anat augmentant a mida que passaven els anys, però al 2011 va baixar a causa de l'augment de l'atur a espanya. Actualment, hi ha immigració jove que ha vingut a cubrir les necessitats del treball a Sabadell i poder treballar.
La procedència de l'immigració de Sabadell es diversa i hi ha més de 128 nacionalitats com podem veure al gràfic següent:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada